مقدمه:
چرخ خیاطی صنعتی ۷۶۰۰ ساده ترین مدل راسته دوز میباشد که ویژگی هایی همچون دنده و کمپلت ساخت کره و پمپ روغن فلزی آنرا از دیگر چرخها متمایز نموده است. با وجود اینکه از خانواده چرخ های ظریف دوز (طول دوخت ۵ میلیمتر) می باشد، قابلیت دوخت پارچه های متوسط و حتی ضخیم را دارا میباشد.
راه اندازی:
۱) لولاهای چرخ را بر روی بدنه نصب کرده و چرخ را بروی پایه قرار دهید. تسمه آن را در حالت خوابانده دور توپی و پولی دینام نصب نمایید و سپس چرخ را به حالت عادی برگردانید. تسمه را از طریق پیچ تنظیمی که بر روی بدنه دینام قرار دارد به حدی سفت نمایید که وقتی از دو طرف تسمه آن را فشار می دهید به اندازی حدودی ۲ سانتی متر قابلیت ارتعاش داشته باشد.
۲) روغن را به مقداری که سطح آن بین دو علامت L وH (حد پایین و بالا) کارتر برسد ، درون کارتر بریزید. در صورتیکه روغن کمتر از L حد پایین باشد کلیه قسمتهای چرخ خیاطی به خوبی روغن کاری نشده و در نتیجۀ ساییدگی دنده ها، بوشها و مفاصل، صدای چرخ شما زیاد خواهد شد و اگر که با این حال به کار خود ادامه دهید احتمال قفل کردن چرخ نیز می باشد.
۳)چرخ را روشن نمایید لازم بذکر است که ۳۰ دقیقه اول حرکت چرخ باید با سرعت پایین از آن استفاده شود، تا عملیات روانکاری اولیه به خوبی انجام شود.
۴) پر کردن ماسوره:
نخ را از سوراخ بالای نخگیر ماسوره پیچ و سپس از بین پولک های نخ گیر(A) گذرانده و چند بار دور ماسوره بچرخانید. ماسوره را بر روی شفت ماسوره پیچ (D) قرار داده و به سمت تسمه آن را فشار دهید تا چرخ ماسوره با تسمه در تماس قرار گیرد. نخ ماسوره باید در حالت کشیده پر شود که میتوانید از طریق نخ گیر ماسوره پیچ (A) آنرا تنظیم نمایید. توجه نمایید که ماسوره به صورت یکسان و حداکثر ۸۰ % آن پر شود. برای تنظیم حد پر شدن ماسوره میتوانید از طریق فنری (E) آن را تنظیم نمایید و همچنین محل قرار گرفتن نخگیر را به وسیله پیچ نگهدارنده آن (B) جهت یکسان پر شدن ماسوره میتوانید به سمت چپ یا راست تغییر دهید تا در وضعیت صحیح قرارگیرد.
۵)نخ کشی :
برای نخ کشی حتما پایه دوخت بالا بیاورید و میل سوزن را در بالا ترین نقطه قرار دهید پس همانند تصویر زیر نخ کشی نمایید. بعد آن توپی چرخ را یک دور کامل بچرخانید تا نخ سوزن، نخ زیر (ماکو) را از صفحه دوخت بیرون بیاورد و آن دو را از میان پایه دوخت بگذرانید. حال چرخ خیاطی شما آماده کار می باشد.
۶) تنظیم طول دوخت
برای تنظیم طول دوخت (ریز و درشتی دوخت) از درجه (B) که در جلو و سمت راست بدنه قرار دارد استفاده نمایید. در هنگام تغییر آن اهرم سرقایمی (C) را که برای بسمت ابتداء و انتها استفاده میشود، جهت سهولت چرخش نگهدارید.
۷) تنظیم فشار پایه
فشار پایه دوخت بر اساس ضخامت پارچه باید تنظیم شود. مهره (A) را باز نمایید تا پیچ فشار پایه قابل آزاد شود، سپس برای پارچه های ظریفتر آنرا همانند شکل (b) در جهت خلاف عقربه های ساعت باز نمایید و برای پارچه های ضخیم تر (a) در جهت عقربه های ساعت آن ببندید. در آخر مهره (A) سفت کنید.
۸) تنظیم کشش نخ
تنظیم کشش نخها از طریق نخ گیر برای نخ بالا و فنر ماکو برای نخ زیر انجام می پذیرد. معمولا نخ ماکو را در حد متوسطی تنظیم مینمایند و تنظیم ها را بوسیله نخگیر اعمال مینمایند. در صورتیکه پارچه از سمت طول چین بخورد باید مهره نخگیر را شل نمایید و اگر نخ زیر پارچه جمع شود (اصطلاحا زیر بریزد) باید نخگیر را سفت نمایید. شکل زیر دوخت صحیح را نشان می دهد.
۹) تعویض سوزن
برای تعویض سوزن پیچ سوزن بند (روی میل سوزن) را باز کرده سپس سوزن را در حالتی که شیار بلند (A) و سرتاسری آن به سمت چپ قرار دهید و آنرا تا آخرین حد سوراخ میل سوزن بالا برده و سپس پیچ آن را سفت نمایید. لازم به ذکر است که اگر سوزن در محل مناسب خود قرار نگیرد ،چرخ به صورت صحیح کار نمی کند.